Sistem de Colectare Sibiu – SLC

Sistem de Colectare Sibiu
Societatea SISTEM DE COLECTARE SLC SIBIU SRL este o structură de economie socială (SES) cu rolul de a gestiona deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în județul Sibiu, dar și în județele limitrofe.

Societatea SISTEM DE COLECTARE SLC SIBIU SRL este o structură de economie socială (SES) cu rolul de a gestiona deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în județul Sibiu, dar și în județele limitrofe.

Această structură funcționează ca un centru de colectare DEEE și derulează activități de colectare directă la centru și de la domiciliu/sediu organizație, activități de transport local, înregistrare/cântărire, sortare, depozitare a deșeurilor electrice și electronice și pregătire loturi pentru livrare către reciclatorii specializați.

Centrul de colectare și sortare este amenajat conform standardelor europene în vederea colectării deșeurilor într-un mod organizat și în condiții de deplină siguranță, cu respectarea normelor de mediu.

De ce colectăm în vederea reciclării?

Deșeurile electrice reprezintă 5-6% din totalul deșeurilor unei comunități de dimensiunea Sibiului. Așa cum gunoiul menajer nu este păstrat în casă, nici echipamentele electrice vechi, defecte, stricate sau scose din uz nu trebuie depozitate în gospodărie, sau aruncate la întâmplare în mediul înconjurător.

Aceste echipamente eletrice, deșeuri, trebuie colectate și reciclare corect din rațiuni ce țin de protecția mediului înconjurător, de riscul pe care îl prezintă potențialul lor toxic, precum și de protejarea resurselor naturale ale pământului.

În primul rând, aceste echipamente pot avea în componența lor elemente nocive pentru mediu și sănătatea populației, metale grele sau gaze periculoase, elemente care eliberate în aer, apă sau sol au efecte dăunătoare, pe termen lung, asupra hranei noastre, a apei pe care o bem sau a aerului pe care îl respirăm.

De asemenea, majoritatea sunt constituite din componente ce conţin materiale ce pot fi recuperate și reintroduse în industrie, ca materii prime secundare, pentru a preveni exploatarea irațională a resurselor primare, desigur, doar printr-un grad de valorificare înalt obţinut cu tehnologii de reciclare performante.

Colectare Sibiu. Ce facem?

La nivelul SES-ului au fost create 6 locuri de muncă, dintre care 4 pentru persoane aparținând grupurilor vulnerabile: 1 coordonator (manager) SES; 1 gestionar; 1 stivuitorist (persoană vulnerabilă); 2 manipulanți (persoane vulnerabile); 1 șofer (persoană vulnerabilă).

De asemenea, pentru susținerea activității SES a fost creat un parteneriat cu primăria locală, acesta fiind un prim pas în implicarea autorităților locale în vederea atingerii normelor europene de colectare (respectiv 4kg/locuitor/an).

Localitate: Sibiu

Adresă: Str. Henri Coandă, nr. 69

Telefon: 0753.200.202

Program colectare la centru: Luni – Vineri: 9.00 – 17.00

F.A.Q.
Află de ce să reciclezi mașina de spălat vase sau rufe

Anunțuri Sistem de Colectare Sibiu – SLC