CE ESTE O STRUCTURĂ DE ECONOMIE SOCIALĂ?

prezentare SESStructura de economie socială este o întreprindere guvernată de principiile solidarității și responsabilității care contribuie la dezvoltarea societății într-un mod inclusiv și participativ.

Aceasta promovează supremația persoanei față de capital, comuniunea intereselor membrilor, simultan cu aportul la creșterea productivității și competivității.

Fiind o formă de organizare promovată de către economia socială, acest tip de entitate nu are drept scop obținerea profitului, ci îmbunătățirea condițiilor de viață ale persoanelor care aparțin grupurilor vulnerabile.

Prioritatea este oferirea de noi oportunități prin crearea de locuri de muncă și facilitarea accesului la resursele și serviciile comunității.CENTRUL DE COLECTARE DEȘEURI ELECTRICE CA STRUCTURĂ DE ECONOMIE SOCIALĂ

Centrele de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) oferă posibilitatea dezvoltării unor structuri de economie socială, prin implicarea în activitatea de colectare a persoanelor aparținând unor grupuri vulnerabile care își doresc să lucreze în acest domeniu.

Cele 8 Structuri de Economie Socială deruleaază activități în domeniul colectării, sortării și reciclării deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și au fost create în municipiile Alba Iulia, Hunedoara, Sibiu şi comunele Şcheia (jud. Suceava), Hărman (jud. Brașov), Sâncraiu de Mureş (jud. Mureş), Săcălaz (jud. Timiş) şi Oituz (jud. Bacău).

harta ses

 

Centrul de colectare a deșeurilor electrice, ca structură de economie socială, contribuie la dezvoltarea comunității prin:

    • creare de locuri de muncă: au fost angajate 43 de persoane în cele 8 Structuri de Economie Socială; servicii de formare în cadrul centrelor de colectare (e.g. motostivuitorist și manipulant deșeuri, antreprenor în economia socială, manager de întreprindere socială)

 

    • incluziune socială a persoanelor din categorii vulnerabile: au fost angajate 29 de persoane aparținând unor grupuri vulnerabile (familii cu mai mult de doi copii, familii monoparentale și persoane cu venit minim garantat)

 

    • încurajarea atitudinii solidare a comunității față de semeni și grupurile vulnerabile

 

  • încurajarea respectării normelor de mediu în România.


CUM PUTEȚI SUSȚINE ACEASTĂ STRUCTURĂ DE ECONOMIE SOCIALĂ?

tel-verdeSunați acum la TELVERDE 0800 444 800 – Serviciul de colectare permanentă la dispoziția cetățenilor!

În sprijinul activității de colectare derulate de centrele de colectare DEEE și structurile de economie socială integrate, cetățenii pot depune echipamentele stricate direct la centru sau pot apela TelVerde 0800 444 800 pentru preluarea gratuită de la domiciliu, sediu de firmă ori instituție a deșeurilor electrice.

După apelarea TelVerde 0800 444 800 – număr apelabil gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă, disponibil zilnic între orele 9.00-17.00 – și înregistrarea comenzii de preluare a deşeurilor, o echipă a Centrului de colectare va prelua gratuit deşeurile pe bază de programare, asigurând atât serviciul de manipulare, cât şi pe cel de transport.

TelVerde 0800 444 800 este un serviciu național, disponibil permanent, pentru toți cei ce doresc să afle informații despre felul în care se pot debarasa de deșeurile electrice și electronice în mod corect și responsabil.