10 Dec. 2015

Conferință de închidere proiect de promovare a incluziunii sociale a persoanelor din categorii vulnerabile

Pe data de 10 decembrie 2015, Asociația Română pentru Reciclare RoRec, în parteneriat cu Municipiul Alba Iulia și cu ConferintaServiciul de Ajutor Maltez în România, face cunoscută finalizarea proiectului Creșterea oportunităților de incluziune socială prin crearea de structuri de economie socială pentru grupurile vulnerabile ale populației din trei regiuni de dezvoltare ale României”, în cadrul Conferinței de închidere a proiectului. Evenimentul va avea loc în București, la Phoenicia Grand Hotel.

Proiectul, cofinanțat de Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, și-a propus și a reușit în mai puțin de 12 luni să înființeze și să facă operaționale opt Structuri de Economie Socială (SES) în regiunile Vest, Centru și Nord-Est ale României, structuri ce au ca activitate colectarea, sortarea și reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). Mai mult, 64 de persoane aparținând unor grupuri Conferintavulnerabile au beneficiat de informare și consiliere profesională, dintre acestea, 29 de persoane fiind angajate în cadrul SES-urilor, iar 21 luând parte la programe de formare în domeniul colectării de deșeuri electrice și electronice.

SES-urile create reprezintă un reper atât din punct de vedere funcțional, pentru că promovează colectarea corectă a deșeurilor electrice și electronice prin încurajarea tuturor cetățenilor să adopte acest mod responsabil de colectare și reciclare, cât și din punctul de vedere al contribuției directe la îmbunătățirea calității vieții beneficiarilor proiectului prin aceea că le permite accesul pe piața muncii.

Cele 8 structuri de economie socială create în cadrul proiectului se află în municipiile Alba Iulia, Hunedoara, Sibiu şi în Conferintacomunele Şcheia (jud. Suceava), Hărman (jud. Brașov), Sîncraiu de Mureş (jud Mureş), Săcălaz (jud. Timiş) şi Oituz (jud. Bacău).

Proiectul a urmărit schimbări pozitive, pe termen lung, în comunitățile în care a fost implementat, iar aceste schimbări sunt astăzi o realitate. Demersul nostru de a îmbunătăți situația profesională a persoanelor din categorii defavorizate s-a dovedit o reușită, iar acest lucru a oferit o nouă perspectivă familiilor lor. Poveștile acestor oameni, noua lor viață de după angajarea la SES, precum și rezultatele activității derulate de aceste Structuri de Economie Socială sunt prezentate într-un material video disponibil mai jos.

Pentru informații suplimentare despre proiect și reușitele acestuia puteți accesa același site sau ne puteți contacta:

Asociația Română pentru Reciclare – RoRec

Persoana de contact: Cerasela Florescu

Telefon: 021 232 71 82; 0728 22 22 18

Email: cerasela.florescu@rorec.ro

Serviciul de Ajutor Maltez în România

Persoana de contact: Szabo Dorottya

Telefon: 0264 595 801, 0744173482

Email: szabo.dorottya@maltez.ro

Municipiul Alba Iulia

Persoana de contact: Cristiana Fica

Telefon: 0372 58 64 28; 0745 04 15 04

Email: cristiana.fica@yahoo.com